Hozzátartoznak a karácsonyi készülődéshez.
Vannak a hagyományosan évről évre elkészített, bevált receptjeim és mindig akad valami újdonság is.
Az idén három új receptet is kipróbáltam. Néha kicsit belenyúlok az eredeti receptekbe … ezek már a továbbfejlesztett változatok. Annyira finomak és egyszerűek, hogy az egyikről nem is készült állapot-fotó. Olyan hamar összeállítottam, hogy a fotózás elmaradt. Sőt van, ami már el is fogyott…
Komolyan mondom hamarabb elkészíthetőek, mint ez a blogbejegyzés! Az első kettőhöz még a sütőt sem kell bekapcsolni! 🙂
Legújabb kedvenceim:
Vörösboros aszalt szilvás diógolyók
20 dkg diót ledaráltam és
10 dkg porcukorral félretettem
20 dkg aszalt szilvát
2 dl vörösborban felfőztem
pár szem szegfűszeggel és egy
3cm-es rozmaringággal
kb. 15 percig aztán fűszereket kidobtam és botmixerrel pépesre kevertem (Az eredményt látva az jutott eszembe, hogy legközelebb szilvalekvárt használok)
A cukros diót és a fűszeres szilvapépet összekevertem, tettem még bele
1 kávéskanál fahéjat
1 dl vörösbort
10 dkg darált háztartási kekszet
Kis golyókat formáztam és darált dióban vagy kakaóban megforgattam.
Egyszerűen mennyei! Frissen a legfinomabb.
Rumos – csokis szeletek
2 dl vizet feltettem forrni, dobtam bele
15 dkg vajat
20 dkg porcukrot
5 dkg holland kakaóport
kevergettem és amikor minden felolvadt levettem a tűzről. Mikor kissé kihűlt öntöttem bele 1 dl rumot.
Egy másik tálban
25 dkg darált háztartási kekszet
20 dkg kis darabokra tört háztartási kekszet
15 dkg szárazon kissé megpirított diót és
fél csomag kandírozott narancs és citromhéjat (helyettesíthető bármilyen rumban áztatott aszalt gyümölccsel vagy el is hagyható)
összekevertem és ráöntöttem a csokis rumos folyadékot és összegyúrtam. Egy őzgerinc-formába folpackot raktam és belenyomkodtam a masszát és már mehetett is a hidegre. Egy óra múlva már szépen szeletelhető.
Mutatós és nagyon finom!
Cantuccini
Ezt az olasz száraz sütit nagyon szeretem. Az olaszok ebéd vagy vacsora után édes vörösborba mártogatva fogyasztják, de finom kávéval, teával vagy forralt borral is. Mindenképpen kell hozzá valami folyadék mert egyébként nagyon kemény, viszont szinte korlátlan ideig eltartható süti. Csak nem nálunk! 🙂
2 tojást
20 dkg cukorral gépi habverővel habosra kevertem, majd hozzáadtam
30 dkg lisztet
1 kávéskanál szódabikarbónát
15 dkg mandulát
1 narancs és 1 mandarin reszelt héját
1 zacskó vaníliás cukrot
Kis hengereket formáztam és enyhén olajozott tepsiben már mehetett is a 180 °C-os sütőbe kb. 15-20 percre. Miután kivettem és kicsit hűlni hagytam, felszeleteltem a rudakat és elfektetve visszatoltam a sütőbe 6-7 percre, majd átforgatva újabb 6-7 perc a sütőben.
Sütik még itt is:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: