designdrOops!

Sütik

Hozzátartoznak a karácsonyi készülődéshez.

Vannak a hagyományosan évről évre elkészített, bevált receptjeim és mindig akad valami újdonság is.

Az idén három új receptet is kipróbáltam. Néha kicsit belenyúlok az eredeti receptekbe … ezek már a továbbfejlesztett változatok. Annyira finomak és egyszerűek, hogy az egyikről nem is készült állapot-fotó. Olyan hamar összeállítottam, hogy a fotózás elmaradt.   Sőt van, ami már el is fogyott…

Komolyan mondom hamarabb elkészíthetőek, mint ez a blogbejegyzés! Az első kettőhöz még a sütőt sem kell bekapcsolni! 🙂

 

Legújabb kedvenceim:

Vörösboros aszalt szilvás diógolyók

20 dkg diót ledaráltam és

10 dkg porcukorral félretettem

20 dkg aszalt szilvát

2 dl vörösborban felfőztem

pár szem szegfűszeggel és egy

3cm-es rozmaringággal

kb. 15 percig aztán fűszereket kidobtam és botmixerrel pépesre kevertem  (Az eredményt látva az jutott eszembe, hogy legközelebb szilvalekvárt használok)

A cukros diót és a fűszeres szilvapépet összekevertem, tettem még bele

1 kávéskanál fahéjat 

1 dl vörösbort

10 dkg darált háztartási kekszet

Kis golyókat formáztam és darált dióban vagy kakaóban megforgattam.

Egyszerűen mennyei! Frissen a legfinomabb.

IMG_0142IMG_0143IMG_0145

Rumos – csokis szeletek

2 dl vizet feltettem forrni, dobtam bele

15 dkg vajat

20 dkg porcukrot

5 dkg holland kakaóport

kevergettem és amikor minden felolvadt levettem a tűzről. Mikor kissé kihűlt öntöttem bele 1 dl rumot.

Egy másik tálban

25 dkg darált háztartási kekszet

20 dkg kis darabokra tört háztartási kekszet

15 dkg szárazon kissé megpirított diót és

fél csomag kandírozott narancs és citromhéjat  (helyettesíthető bármilyen rumban áztatott aszalt gyümölccsel vagy el is hagyható)

összekevertem és ráöntöttem a csokis rumos folyadékot és összegyúrtam. Egy őzgerinc-formába folpackot raktam és belenyomkodtam a masszát és már mehetett is a hidegre. Egy óra múlva már szépen szeletelhető.

Mutatós és nagyon finom!

IMG_0147a

Cantuccini

Ezt az olasz száraz sütit nagyon szeretem. Az olaszok ebéd vagy vacsora után édes vörösborba mártogatva fogyasztják, de finom kávéval, teával vagy forralt borral is. Mindenképpen kell hozzá valami folyadék mert egyébként nagyon kemény, viszont szinte korlátlan ideig eltartható süti. Csak nem nálunk!  🙂

2 tojást

20 dkg cukorral gépi habverővel habosra kevertem, majd hozzáadtam

30 dkg lisztet

1 kávéskanál szódabikarbónát

15 dkg mandulát

1 narancs és 1 mandarin reszelt héját

1 zacskó vaníliás cukrot

Kis hengereket formáztam és enyhén olajozott tepsiben már mehetett is a 180 °C-os sütőbe kb. 15-20 percre.  Miután kivettem és kicsit hűlni hagytam, felszeleteltem a rudakat és elfektetve visszatoltam a sütőbe 6-7 percre, majd átforgatva újabb 6-7 perc a sütőben.

IMG_0132IMG_0123IMG_0134

Sütik még itt is:

Visszatekintő

Almáspite új ruhája

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!