Ebből mi lesz ?!

Én pedig most konyakos meggyet fogok készíteni … ezzel az elhatározással vettem meggyet a piacon. Kemény mennyiséget: fél kilót!  😀

Mivel azt mondták az okosok, hogy azt még ki is kell magozni, úgy gondoltam első nekifutásra ennyi bőven elég lesz. Tényleg, általában nincs mag a konyakos-meggyben, igaz?

Csakhogy meggymagozóm sincs, viszont pont szembejött velem a neten egy cikk, hogyan magozzunk meggyet magozó nélkül   –  és azt a változatot most kihagyom, hogy kérjük meg a nagymamát

Szóval csak egy gémkapocs kell hozzá. Sajnos a cikkből nem derült ki számomra pontosan a technológia, de nekiálltam és jelentem sikerült! Ráadásul úgy, hogy a meggyek szép formásan egybemaradtak. Ennek annyira megörültem, hogy készült pár fázisfotó is a magozásról…

És vajon hogyan kell készíteni a konyakos meggyet? Hát meggy + konyak, nem? Na jó, úgy gondoltam, hogy egy kis cukor sem fog ártani neki, ezért a kb. 3 dl-es üvegekbe, a meggy tetejére került egy evőkanálnyi, aztán mehetett után a konyak is. Jól lezártam és napos helyen hagytam, amikor arra jártam kicsit megrázogattam. Egy nap után már minden cukor elolvadt, felcímkéztem és mehetett a kamrába.

Az utólag a neten talált recept is így írta, csak kicsit  sokkal több cukorral.

Azt viszont már most látom, hogy ez a mennyiség kevés lesz !  😀

Nagyon design-os címkéd lehet neked is, mondjuk innen. Sajnos már nem emlékszem melyik gasztroblogon láttam ezt a címet, de az eperlekvárjaimra már ilyen került.

Szét kell hajtani a gémkapcsot

Mag mellett becsúsztatni

A kis hurokkal kiemelni a magot

Még a meggylé is benn maradt

A meggyek már kimagozva. Ugye, milyen szépek?

Kell a cukor is!

És ennyi a konyakosmeggy!

Ha a diólikőr készítés is érdekel (éppen most van itt az ideje )  itt találod.

Még több érdekesség a designdrOops! facebook oldalán! Nem maradj le, csatlakozz!

Címkék: ,
Tovább a blogra »