Én pedig most konyakos meggyet fogok készíteni … ezzel az elhatározással vettem meggyet a piacon. Kemény mennyiséget: fél kilót! 😀
Mivel azt mondták az okosok, hogy azt még ki is kell magozni, úgy gondoltam első nekifutásra ennyi bőven elég lesz. Tényleg, általában nincs mag a konyakos-meggyben, igaz?
Csakhogy meggymagozóm sincs, viszont pont szembejött velem a neten egy cikk, hogyan magozzunk meggyet magozó nélkül – és azt a változatot most kihagyom, hogy kérjük meg a nagymamát…
Szóval csak egy gémkapocs kell hozzá. Sajnos a cikkből nem derült ki számomra pontosan a technológia, de nekiálltam és jelentem sikerült! Ráadásul úgy, hogy a meggyek szép formásan egybemaradtak. Ennek annyira megörültem, hogy készült pár fázisfotó is a magozásról…
És vajon hogyan kell készíteni a konyakos meggyet? Hát meggy + konyak, nem? Na jó, úgy gondoltam, hogy egy kis cukor sem fog ártani neki, ezért a kb. 3 dl-es üvegekbe, a meggy tetejére került egy evőkanálnyi, aztán mehetett után a konyak is. Jól lezártam és napos helyen hagytam, amikor arra jártam kicsit megrázogattam. Egy nap után már minden cukor elolvadt, felcímkéztem és mehetett a kamrába.
Az utólag a neten talált recept is így írta, csak kicsit sokkal több cukorral.
Azt viszont már most látom, hogy ez a mennyiség kevés lesz ! 😀
Nagyon design-os címkéd lehet neked is, mondjuk innen. Sajnos már nem emlékszem melyik gasztroblogon láttam ezt a címet, de az eperlekvárjaimra már ilyen került.
Ha a diólikőr készítés is érdekel (éppen most van itt az ideje ) itt találod.
Még több érdekesség a designdrOops! facebook oldalán! Nem maradj le, csatlakozz!