Arra gondoltam ma, milyen jó lenne ebből a melegből valahogy tartalékolni egy kicsit, begyűjteni a napfényt és télen meg -amikor hiányzik- elővenni. 🙂
A diólikőr készítéssel Te is csapdába ejtheted a napsugarat és a nyár ízét. Nincs vele sok munka, csak sok türelem kell, mert csak karácsonykor iható.
10-12 szem zöld diót megmostam, felvágtam (érdemes gumikesztyűt használni, mert nagyon fog) egy zárható üvegbe tettem és ráöntöttem jó 1 liter pálinkát. (Tavaly vodkát meg konyakot használtam.) Most 5-6 hétig napozik, néha ha arra járok kicsit megrázom, aztán majd dobok bele fűszereket is: szerecsendiót, csillagánizst, kis rúd fahéjat, szegfűszeget talán majd gyömbért is. Pár hétig érlelem tovább ezekkel és legvégül majd a cukorszirup is belekerül. Ősztől már leszűrve sötét, hűvös helyen pihen majd és érlelődik karácsonyig. Igazából nincs sok munka vele, csak az tart sokáig, amíg elkészül. De megéri! 🙂
És még a kovászos uborka is rekord idő alatt, másfél nap alatt elkészül ebben a nagy melegben
A kapor és a fokhagyma innen nem látszik, de higgyétek el, benne van! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: