designdrOops!

Egy újabb titkos hely

Hétvégén egy új üzlet megnyitóján jártam a Max Cityben. Szinte hihetetlen, hogy a Bretz – német cég létére ilyen extravagáns termékeket gyárt. Engem elvarázsoltak, nézzétek meg Ti is őket. Jut eszembe … május 6 és 8 között Design+ az áruházban, ne hagyjátok ki! Én biztos ott leszek – tudjátok, a titkos források…  🙂... Tovább »

Kicsi a lakásod? Toldd meg pár ötlettel!

Egy apró lakás berendezése gyakran átlagon felüli tervezői képességet, átgondolást, ügyességet és kreativitást igényel.  Az is működhet, ha végigbogarászod a kis lakások berendezési trükkjeit és amennyiben szükséges kissé átalakítva, alkalmazol néhány ötletet a saját lakásodban is. Ha nincs időd és energiád a tervezgetéshez, de mégis  azt szeretnéd, hogy ilyen jól kitalált és átgondolt legyen a… Tovább »

Tényleg a méret a lényeg?

Vagy inkább a fantázia, a kreativitás és a harmónia! Ennek a 45 m2-es  kislakásnak a kialakítása átgondolt tervezéssel és vidám színvilággal remekül sikerült. Ügyes ötletek alkalmazása  mellett a humor sem maradt el …                              ... Tovább »

Amikor a fal adja a másikat – 10+tuti tipp

Tudod mi a lakás legmeghatározóbb része? Maga A FAL! Nem gondoltad, mi?  🙂  Már csak a felület nagysága miatt is. Nagyon gyakori, hogy a fehér fal a tervezési koncepció része, de általában a biztonsági játékosok festik fehérre a falat  –  ebből nagy baj nem lehet, az biztos! Sokan próbálkoznak un. gyári színekkel – ezek elég… Tovább »

Színesben élni

Londonból hazaköltöző háromgyermekes család részére alakította át ezt az 1970-es években épült São Paulo-i házat Guilherme Torres, brazil építész. A színtervezés fő vonalát a szivárvány színeiből választani nem tudó összeállított szekrényfal jelentette. Engem egy kicsit arra a kiállítótermi hangulatra emlékeztet, amikor a teljes színválasztékot egyetlen bútoron mutatják be. Lehet, hogy nem tudtak választani a színek közül és… Tovább »

A végletek otthona

Végletek lakásának is nevezhetnék a lengyel Kasia Orwat által tervezett viszonylag kicsi alapterületű, 46 m²-es otthont. Ágy tűnik a tervező a  fekete és a fehér – a két ellentétes alapszín – alkalmazásával határozta meg a tervezés koncepcióját. Mivel a színharmóniát könnyedén letudta a tervező, a két szín mennyiségi egyensúlyának megtalálása után a leegyszerűsített funkcionális térben… Tovább »

12 fekete-fehér gyerekszoba

Úgy látom a  gyerekszobák néha túlságosan színesre sikerednek. Tapasztalatom szerint két nagy csoport van: a harsány és a pasztell tábor. Pedig a harsány színekkel nagyon körültekintően kellene bánni, nagy felületen a hatásuk is fokozott.  Eleinte nagyon friss és érdekes az élmény, de hamar meg lehet unni az erős színeket, ráadásul a gyerekekre sincs mindig jó… Tovább »

A színek ereje

A színek sokkal nagyobb hatással vannak közérzetünkre, mint azt gondolnánk. Ha kíváncsi vagy,  az  emberekre gyakorolt hatásukról bővebben is olvashatsz itt. Télen, amikor kevés a fény és a természet színei is megkopnak, érdemes pár élénk színt textilek formájában becsempészni a lakásba. Ugye mennyivel vidámabb?   Képek innen... Tovább »

Bohémek és pillangók

Giacomo Puccini életrajzi regényének címét vettem át a néhány színes, vidám enteriőr bemutatásához. A bohém terek jellemzői : vidám, tarka színek – néha sötét kontraszttal mintakavalkád az a szabály, hogy nincs szabály  🙂 Már attól is jókedvünk lesz, ha csak nézegetjük a képeket. Ebben a novemberi időben direkt jól esik! A színekről és hatásaikról bővebben… Tovább »

Ombre – az meg mi?

Amikor először találkoztam a szóval, az ombre-ról kicsit más ugrott be: ámbra –  a ceteknek van ilyen – pontosabban az ámbrás cetek  belében termelődik, keleten fűszerként használják, nyugaton parfümkészítéshez – pfff… hombre – az embert jelenti, talán spanyolul … utánanéztem, biztos hogy spanyolul   🙂 Szóval az OMBRE egyik sem, hanem leánykori nevén színátmenet. Akkor meg… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!