designdrOops!

Egy kényelmes lakás a hideg Norvégiából

Adventi hangulatban  A skandináv stílus a szívem csücske 🙂  Szeretem a sok fát, a natúr színeket és a kényelmes, ötletes, egyszerű design-t. Azt, hogy a nyugodt környezetben mégis fellehetők izgalmas elemek, kialakítások. Azt, hogy a design van az emberért és nem fordítva. 😉 Azt, hogy időtálló formavilágú elemeket használnak, amiket nem visz el a divat… Tovább »

Meghekkeltem az IKEA-t

Velem régebben is gyakran előfordult, hogy konkrét vásárlási cél nélkül mentem az IKEA-ba körülnézni, ötleteket gyűjteni.  Persze általában nem úsztam meg vásárlás nélkül …  gondolom nem vagyok ezzel egyedül.  #nemtudatosvásárló   🙂 Az ikeás termékek jól felhasználhatók – és gyakran fel is használjuk – a kreativitás kiélésére, továbbgondolásra is… ITT egész gyűjteményt szedtem össze IKEAhacker témában. Most egy projecthez én is… Tovább »

Kicsi a lakásod? Toldd meg pár ötlettel!

Egy apró lakás berendezése gyakran átlagon felüli tervezői képességet, átgondolást, ügyességet és kreativitást igényel.  Az is működhet, ha végigbogarászod a kis lakások berendezési trükkjeit és amennyiben szükséges kissé átalakítva, alkalmazol néhány ötletet a saját lakásodban is. Ha nincs időd és energiád a tervezgetéshez, de mégis  azt szeretnéd, hogy ilyen jól kitalált és átgondolt legyen a… Tovább »

Hogyan kerül japán beütés egy skandináv lakásba?

Alapvetően mindkét stílusra jellemzője a  letisztultság és  funkcionalitás, a természetes anyagok és visszafogott színek használata. Bútor-  és tárgyhasználatban a puritánság  jóval dominánsabb a japánoknál. Gondoljunk csak a gyékény esetleg matrac (tatami) használatára ágy helyett vagy arra, hogy ülőpárnákkal helyettesítik a széket. Valójában nem is helyette használják, hanem tradicionálisan alakult így. Másrészt meg a hagyományosan kicsi… Tovább »

Tényleg a méret a lényeg?

Vagy inkább a fantázia, a kreativitás és a harmónia! Ennek a 45 m2-es  kislakásnak a kialakítása átgondolt tervezéssel és vidám színvilággal remekül sikerült. Ügyes ötletek alkalmazása  mellett a humor sem maradt el …                              ... Tovább »

FROZEN avagy a mesék valóra válnak

Mindenkit megborzongatnak a szélsőségek, de vannak, akik ki is akarják próbálni őket.  Számukra minden télen jéghotel épül Svédország tetején Jukkasjärvi-ben. Káprázatos és művészi kialakítások valósulnak meg kizárólag hóból és jégből.  Persze kell néhány karibu bőr, hogy a vendégek ne fagyjanak a berendezéshez, de a képeket elnézve az élmény varázslatos lehet. Szívesen megnézném élőben is, bár… Tovább »

26 m² + erkély

Nem, ez nem egy lakáshirdetés szövege, pedig szerintem közületek páran biztosan szívesen ideköltöznének! Ez az aprócska, hangulatos, 26 nm-es lakás Göteborgban található. A skandináv stílus jellegzetes jegyeit viseli, egyszerű, praktikus és a designt eszközként használja. leülni feküdni aludni tisztálkodni főzni étkezni tárolni valakit vendégül látni Ezeket a funkciókat hiánytalanul ellátja ez az pici lakás. Sőt… Tovább »

Laza skandináv egyszobás

Skandináv iskolapélda abroszmintás tapétával, néhány design icon-nal, metrócsempével, hajópadlóval, fókuszpontokkal és a gyengébbek kedvéért KITCHEN felirattal  – főleg fehérben – pici feketével. Imádom!  🙂   designdrOops ajánlat: Skandináv Skandináv tetőtér A puritán melegsége Képek innen... Tovább »

A puritán melegsége

Valaki mondja már meg, hogyan csinálják ezek a svédek!   🙂 Hihetetlen: fehér falak, semmi szín teljesen egyszerű “stílustalan” stílus csak fekete-fehér bútorok a parketta egy semmilyen szőnyeggel még függöny sincs egyetlen feltűnő dekoráció: az étkező plafonjára festett “szőnyeg” a luxus:  a sarokba állított kandalló És mégis, az egyszerűsége ellenére egyáltalán nem rideg, sőt nagyon is… Tovább »

Skandináv kislakás

Ezekbe a skandináv lakásokba egy kicsit belehabarodtam mostanság. A tervezők nem erőszakolják meg a teret, de amit lehet, azt kihozzák belőlük. Tetszik az egyszerűségük, emberközpontúságok, a sok ötletes megoldás, apró trükkök, praktikák – ezekért szeretjük az  IKEA-t is. Ez egy egyszobás társasházi lakás, úgy saccolom: kb. 35-40 nm. Első pillanatban azt hittem, hogy csak egy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!