designdrOops!

Így gondozd a MIKULÁSvirágod…

Ha december, akkor nem csak a kertészetekben, de a barkácsboltokban, sőt még az élelmiszer üzletekben is megjelennek a Mikulásvirágnak nevezett dekoratív növények. Sajnos a kezdeti öröm sokaknál hamar elmúlik, mert a gyönyörű növény néhány nap vagy 1-2 hét alatt megadja magát és szomorúan lógatja a leveleit és rekord sebességgel kopaszodni kezd.  🙁 Ha figyelsz erre… Tovább »

Meghekkeltem az IKEA-t

Velem régebben is gyakran előfordult, hogy konkrét vásárlási cél nélkül mentem az IKEA-ba körülnézni, ötleteket gyűjteni.  Persze általában nem úsztam meg vásárlás nélkül …  gondolom nem vagyok ezzel egyedül.  #nemtudatosvásárló   🙂 Az ikeás termékek jól felhasználhatók – és gyakran fel is használjuk – a kreativitás kiélésére, továbbgondolásra is… ITT egész gyűjteményt szedtem össze IKEAhacker témában. Most egy projecthez én is… Tovább »

Költözés előtti utolsó pillanatban …

…készítette ezeket a fotókat Eszter a szobájáról. Az átalakítás érdekessége az volt, hogy minden bútornak maradnia kellett. Korábban már írtam a tervezési szempontokról – itt tudod elolvasni. Az elrendezést gondoltam újra, a fal kapott egy erőteljesnek is mondható vagány színt és bejött a képbe pár kiegészítő: függöny, lámpa, szőnyeg, házi kivitelezésű rönkbútor és raklap-asztal valamint… Tovább »

Repül a bálna

A lányom megrendelésére  készített kékbálna biztosan. Már ha dobálózunk vele… Egy régi, kinőtt farmert vágtam széjjel és mivel kicsit kijöttem a gyakorlatból három-négyszeri varrás -visszafejtés és aztán újbóli összevarrás után lassacskán elkészült…  remélem megérte!  🙂   Mindenhol jól érzi magát…... Tovább »

Eszter szobája

Hozott anyagból  – talán ez lehetne az alcíme annak a munkának, amin pár napja dolgoztam. Eszter azzal keresett meg, hogy egyszobás kis lakásán, pontosabban egyenlőre csak a szobán szeretne frissíteni. Rövid találkozásunk alkalmával kiderült, hogy bár elvileg egyedül él a lakásban, gyakorlatilag nagyon is sokan és gyakran fordulnak meg nála, sőt ott is alszanak, úgyhogy… Tovább »

Skicc egy hálószobához

Egy kedves ismerősömmel beszélgettem és elmesélte, hogy bár már vettek új dolgokat a hálószobájukba, valahogy mégis elégedetlenek vele, szeretnének valamin változtatni, hogy jobban érezzék magukat benne, de még nem tudják, hogy mit is. Napközben sokszor itt dolgoznak, (este már nem – ez fontos, mert a pihenésnél a munkával nem zavarják egymást) de nem szeretik a… Tovább »

Bérfaragás :)

Kaptunk egy tököt. Faragásra. Most gumikalapáccsal és fogóval ugrottam neki…  Ez a sütiforma ráment  🙁    Egyedi kivágás, hogy a gyertyát könnyebben lehessen berakni és ne égessen meg.  Az áttetszőnek szánt részeket is át kellett később lyukasztani, mert túl vastag volt a tök húsa, épp hogy csak átderengett a fény rajta.... Tovább »

Padlás

A padláson találtam ezt a kis poros falvédőt, amit vagy 20 évvel ezelőtt készítettem a kislányomnak.  🙂 A pici gyerekek imádják az apró dolgokat, de mivel mindent a szájukba vesznek életveszélyes a közelükbe engedni őket. Én egy filc alapra varrtam rá maradék textileket és a különböző csatokat, gombokat, sőt még egy cippzárt is, így kialakítva… Tovább »

Tervezem a névkártyámat!

Illetve több variációt is és nincs még vége…  🙂 Be kell látnom, ez sem egy könnyű műfaj! Persze lehetne egy egyszerű fehér alapon fekete, semmi faxni, mondván a kevesebb több, de az most nem az én világom. Mindenképpen színesben gondolkodom. Na és pont ez a buktató is, hogy a design ne menjen a funkció rovásásra,… Tovább »

SK

Az idén – vagyis most már tavaly – karácsonyra végre megint készítettem ajándékot saját két kezemmel !  Régebben gyakrabban előfordult, de az utóbbi években valahogy leszoktam róla. Vagyis ez így nem teljesen igaz, mert a gyerekekkel készített mézeskalácsok azért csak elkészültek minden évben. Bár régebben a finisben gyakran magamra maradtam éjjel a romok között, de… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!