designdrOops!

A 12 legjobb dolog, ami egy öreg ajtóval történhet

Jó lesz ez még valamire!  Ezt a mondatot kisgyerekként a nagyszüleimtől hallottam először, de a lányomat a világból ki tudom kergetni vele… 🙂 Azért mindig örülök, ha olyan embereket látok, akik egy kicsit elgondolkodnak a tárgyak további sorsáról, még mielőtt lazán a kukába hajítanák. A varázsszó: RECYCLING. Nézem ezeket a házfelújítós sorozatokat a fineliving-en – … Tovább »

Brazil esőerdő hangulat egy raktár-lakásban

Brazil trópusi hangulat egy spanyol színész és rendező Gustavo Salmeron különös és egyedi hangulatú madridi lakásában, amit egy raktárból alakított ki. Nem tudott elszakadni a mozik jól megtervezett látványvilágától még otthon sem. Nemcsak esőerdő érzést vált ki a lakás, hanem egyszerre futurisztikus, ipari, retro és recycling. Nem kell semmi díszítés – ez volt a vezérelv…. Tovább »

Menni Portugal…

A designdrOops! facebook oldalán már mutattam ezt a házikót, most bekukkantunk. Portugáliában ( Braga) eredetileg a  XIX. században a Brazíliából visszatérő migránsok számára épített épületek egyik tagja felújításra került. A ház külseje teljesen megfogott, kíváncsi voltam milyen belül. Sajnos csalódtam! A hagyományos elemeket megőrző, mégis stílusos és a mai igényeket kielégítő külső felújítási koncepció az… Tovább »

Konténerből lakás

…és nem is akármilyen! Upcycling:  valami olyasmit jelent, mint az recycling (újrahasznosítás), de minőségi ugrással. Jó nagy ugrással! Ennek a háznak a vázát – szinte hihetetlen – kiszolgált hajókonténerek adják. A tervező fantáziáján múlik, hogy mint a gyerek az építőkockákat, hogyan rakja, fordítja őket. Egy-két kötőelem és átfedés, nyílások kivágása, amiből később ablak és ajtó… Tovább »

Amíg megjön a tavasz

A piacon a tojásárus nénitől kértem tojástartó papírtálcát. Mondta: jó, majd jöjjek húsvét után, vihetek amennyit akarok, most nem tud adni. Hát… húsvét után már nekem sem kell, most kellene egy pár db, dekorációhoz…  Na jó! Mennyi?     🙂 A tojástartóból készített virágkoszorú nem volt ördöngösség, viszont elég időigényes még úgy is, hogy a lányok… Tovább »

Raklapból asztalok

Eszter szobájának tervezésekor előkerült a raklap-asztal ötlete. Nagyon karakteres darabja lehet egy enteriőrnek vagy terasznak. Sokszor elég, ha csak egy – vagyis inkább négy db görgőt szerelünk az aljára, esetleg egy üveglap  a tetejére és máris kész a kávézó-asztal. A raklap mérete azonban lehet, hogy az adott helyre túl nagy, de  ilyenkor sincs probléma…levágunk belőle… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!