designdrOops!

A 12 legjobb dolog, ami egy öreg ajtóval történhet

Jó lesz ez még valamire!  Ezt a mondatot kisgyerekként a nagyszüleimtől hallottam először, de a lányomat a világból ki tudom kergetni vele… 🙂 Azért mindig örülök, ha olyan embereket látok, akik egy kicsit elgondolkodnak a tárgyak további sorsáról, még mielőtt lazán a kukába hajítanák. A varázsszó: RECYCLING. Nézem ezeket a házfelújítós sorozatokat a fineliving-en – … Tovább »

Szemét vagy alapanyag?

A környékünkön minden ősszel lomtalanítás van. Erről  eszembe jut az újrahasznosítás azaz szép magyar szóval a recycling. Szomorú látni, amikor a kiszolgált, de még jobb sorsra érdemes dolgaink a kukásautó darálójában végzik. A tárgyak, amik felett eljárt már az idő, talán kaphatnának még egy esélyt. Bár nagyon keskeny a határ, hogy valami hulladékból értékes és… Tovább »

Zöldéhség

Tavasszal sokunkra rátör. Kívánjuk a friss, zöld dolgokat. Nem véletlen a medvehagyma sikere sem. Télen kimerülnek a tartalékaink, a szervezetünk jelez, hogy fel kellene tölteni. Vannak olyan szerencsések, akik kertes házban laknak vagy legalább van egy napsütötte erkélyük és pár növényt nevelgethetnek. Ablaka viszont mindenkinek van! 🙂 Egy remek módszer, ha  zöld-fűszereket tartunk a konyhaablakban…. Tovább »

Repül a bálna

A lányom megrendelésére  készített kékbálna biztosan. Már ha dobálózunk vele… Egy régi, kinőtt farmert vágtam széjjel és mivel kicsit kijöttem a gyakorlatból három-négyszeri varrás -visszafejtés és aztán újbóli összevarrás után lassacskán elkészült…  remélem megérte!  🙂   Mindenhol jól érzi magát…... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!