designdrOops!

Vannak dolgok, amiket nem lehet megbocsátani!

Jön a tavasz, minden beindul, az ösztönök is. Ilyenkor meglódul az ingatlanpiac, sokan elindulnak telket, lakást nézni vagy “csak” felújításba fognak. A fészekrakók, lakásfelújítók figyelmébe ajánlom az alábbi összeállítást. Azt mondják az ember a hibákból tanulja a legtöbbet …  ki a magáéból, a szerencsésebbek a másokéból.  Mindig elcsodálkozom azon, hogy milyen irtózatos bakikat képesek elkövetni ún. szakemberek… Tovább »

Egy laza délutánnak indult… háromnapos olasz út lett belőle :)

Lakberendezőként szívesen megyek gyártók, forgalmazók szakmai bemutatójára vagy előadására. Ez a szakma olyan, hogy folyamatosan képeznünk kell magunkat minden téren. Nem árt tisztában lennünk a legújabb technikai megoldásokkal, trendekkel, újdonságokkal, legyen szó textilről, tapétáról, szaniterekről, burkolatokról, konyhákról vagy akár egy otthoni spa megteremtésének lehetőségéről. Az ember, ha tud elmegy a bemutatókra és marad, ameddig tud. Persze a… Tovább »

Így készíts magadról avatart

 Te is lehetsz kreatív!   Hogy miért? mert jó móka a kreatív tevékenység  🙂 mert miközben készíted néhány dolgot megtudhatsz magadról. Pl. mostanában hogyan látod magad vagy mi a fontos neked… mert használható avatarként Facebook profilon vagy csoportokban 🙂  mert meglepetést szerezhetsz barátaidnak, családtagjaidnak vagy ismerőseidnek, ha elküldöd nekik, amit róluk készítettél A fenti képet… Tovább »

Keresd a pandát … meg a többieket!

Sokan szeretnék tudni a titkot: miért kap fel valamit az internet világa? Erre sajnos én sem tudom a választ, de azt igen, hogy a neten nagy sebességgel terjedő kedves figurának nagyon nagy sikere van manapság és hogy a szerzője egy magyar grafikus Dudolf  alias Dudás Gergely.Decemberben indult el a világhír felé a hóemberek között megbújó… Tovább »

10 pici kuckó

Nem tudom hogy vagytok vele, de az az érzésem, hogy nemcsak az ovisok, de a felnőttekben rejtőző gyerek is imád kuckózni. Nincs is jobb, mint amikor egy hűvös-havas téli este befészkeli magát az ember egy meghitt sarokba, egy jó könyv és egy forró csoki vagy egy fűszeres tea társaságában. Na és ha még egy kandalló is… Tovább »

Bikram jóga

Egy ideje kacérkodok a gondolattal, hogy kipróbáljam a jógát. Na, ma jött el az ideje. Ha lúd, legyen kövér… egyből egy bikram jóga órára szaladtam be…  🙂 Gondoltam, jó lesz az a kis meleg (40 C !) ebben a szmötyi időben, ha már mai nap is hólapátolással kezdődött. A foglalkozás első felét elég jól bírtam,… Tovább »

Zombie boy

Személy szerint nem rajongok a tetoválásokért és a tetováltakért, de ez a kanadai modellfiú, aki már divat ikonná vált,  lenyűgöz és úgy látom nemcsak engem. Azon kívül, hogy filmben, reklámfilmben szerepel és rengeteget fotózzák, már szobrot is csináltak róla. Valamit jól csinál.  🙂       Marc Quinn alkotása http://designdroops.blogspot.hu/2013/02/go-beyond-cover-behind-scenes.html... Tovább »

A vörös

A színek sokkal nagyobb hatással vannak ránk, mint azt gondolnánk. Stimulálják idegrendszerünket, befolyásolják érzelmeinket, kedvünket, hangulatunkat. Ismerkedjünk kicsit velük. A színkör belsejében található a három alapszín: vörös, sárga, kék. Alapszínnek vagy elsődleges színnek nevezzük őket, az összes többi színt ezekből keverjük ki. (A fénykeverésre más szabályok vonatkoznak, de erről majd később.) Másodlagos színnek nevezzük a… Tovább »

Hol kezdődik a giccs?

Kényes téma, mint ahogy az is, hogy mit nevezünk jó ízlésnek. Sem az árszínvonal sem a kreativitás nem mutatja meg, hol az a bizonyos határ. Ami az egyik embernek (vagy népcsoportnak) csodálatosan gyönyörű, a másiknak már túl sok vagy éppen azt mondja rá, hogy giccses. Ki tudja, hogy hol a határ? Ezeket a fotókat Saint… Tovább »

A boldogság 9 szobája avagy életünk szimbolikus helyiségei

Az életünk olyan, mint egy kilencszobás ház -valamennyi területnek megfelel egy szoba- amelyben csak akkor uralkodik boldogság, ha úgy érezzük, valamennyi helyiségben rend van. Akkor lehetünk elégedettek, ha elvégezzük ezt az érzelmi házimunkát. A pince Ez a helyiség jelképezi a múltunkat, az emlékeinket, mindazokat a fontos gyerekkori eseményeket, amelyek hozzájárultak személyiségünk formálódásához. Csak ha tudjuk,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!