designdrOops!

Boldog karácsonyt!

Ha már elfáradtál a készülődésben, huppanj le egy kicsit, tedd fel a lábad, nézegesd a képeket és töltődj fel. 🙂 Karácsonyi ötletek – innen-onnan.Ezzel az összeállítással kívánok minden kedves látogatómnak boldog karácsonyt!   képek: pinterest albumomból  ... Tovább »

Így gondozd a MIKULÁSvirágod…

Ha december, akkor nem csak a kertészetekben, de a barkácsboltokban, sőt még az élelmiszer üzletekben is megjelennek a Mikulásvirágnak nevezett dekoratív növények. Sajnos a kezdeti öröm sokaknál hamar elmúlik, mert a gyönyörű növény néhány nap vagy 1-2 hét alatt megadja magát és szomorúan lógatja a leveleit és rekord sebességgel kopaszodni kezd.  🙁 Ha figyelsz erre… Tovább »

Karácsonyi képeslapok – házilag

Az idén azt találtam ki, hogy nagyon egyedi képeslapokat fogunk küldeni – én készítem majd el őket.   🙂 Már napok (inkább hetek) óta gyűjtögettem az inspirációt a pinterest-en, aztán egyik éjjel nekiálltam. Előkerestem a még eredeti csomagolásában lévő  vízfestékemet. Régi szép emlék: jó pár éve, még Firenzében leptem meg magam vele. Annyira nagy hatással volt… Tovább »

Szedett-vedett varázslat

“Az eklektika különféle korok, stílusok, irányzatok jegyeit vegyesen alkalmazó, önálló elemeket ritkán tartalmazó, egyediségét a válogatásban kiélő irányzat.“   – Wikipédia Az eklektika nagyon nehéz műfaj – már ha nevezhetjük műfajnak – egyáltalán nem könnyű hangulatos berendezést összehozni. Aki próbálta már bizonyíthatja, hogy könnyen megesik, hogy ízléstelen kesze-kuszaság a végeredmény. Egy enteriőr tervezése közben számos… Tovább »

Karácsonyi asztal – képek

Karácsonykor  több időt töltünk az asztalnál is.  Tudom, hogy ilyenkor  türelemből van a legkevesebb, de családunk, vendégeink – valamint nagy gonddal elkészített menünk is megérdemli, hogy az asztal is ünnepi díszt kapjon. De nem kell feltétlenül még ezzel is órákat tölteni, a  következő egyszerű dekorációk a házban és a kertben található dolgokból gyorsan összeállíthatók. Ha… Tovább »

Egész évben karácsony

Kitalálod mit szeretek legjobban a karácsonyban? A FÉNYEKET! Nekem ez a leghangulatosabb az egészben: a színes vagy egyszínű kivilágítások házon belül és kívül. Szeretem, amikor már lemegy a karácsonyi dili, de még áll a fa és a fényei derűs, meghitt otthonosságot varázsolnak az esti szobában. Most már egész évben megteremthető ez az érzés a legújabb… Tovább »

Kedvenc * karácsonyi * kreatív * kézzel készített * képeslapok

Ezt az alliterációt egyszerűen nem hagyhattam ki. Elnézést érte. Az alternatív karácsonyfák és az egyszerű dekorációk után az idei kedvenceim az egyedi képeslapok. Nem lesz mindegyik egyszerű, talán egy kis időt is igényel, amíg összerakod, de a siker garantált! Önmagukban is teljesen egyedi és dekoratív kis ajándékok lehetnek. Kézműves termék – amit Te is elkészíthetsz!… Tovább »

Sütik

Hozzátartoznak a karácsonyi készülődéshez. Vannak a hagyományosan évről évre elkészített, bevált receptjeim és mindig akad valami újdonság is. Az idén három új receptet is kipróbáltam. Néha kicsit belenyúlok az eredeti receptekbe … ezek már a továbbfejlesztett változatok. Annyira finomak és egyszerűek, hogy az egyikről nem is készült állapot-fotó. Olyan hamar összeállítottam, hogy a fotózás elmaradt.  … Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!