designdrOops!

Kicsi a lakásod? Toldd meg pár ötlettel!

Egy apró lakás berendezése gyakran átlagon felüli tervezői képességet, átgondolást, ügyességet és kreativitást igényel.  Az is működhet, ha végigbogarászod a kis lakások berendezési trükkjeit és amennyiben szükséges kissé átalakítva, alkalmazol néhány ötletet a saját lakásodban is. Ha nincs időd és energiád a tervezgetéshez, de mégis  azt szeretnéd, hogy ilyen jól kitalált és átgondolt legyen a… Tovább »

Hogyan kerül japán beütés egy skandináv lakásba?

Alapvetően mindkét stílusra jellemzője a  letisztultság és  funkcionalitás, a természetes anyagok és visszafogott színek használata. Bútor-  és tárgyhasználatban a puritánság  jóval dominánsabb a japánoknál. Gondoljunk csak a gyékény esetleg matrac (tatami) használatára ágy helyett vagy arra, hogy ülőpárnákkal helyettesítik a széket. Valójában nem is helyette használják, hanem tradicionálisan alakult így. Másrészt meg a hagyományosan kicsi… Tovább »

Férfiasan tökéletes – a legjobb 25

Hálószobák kizárólag tökéletes férfiaknak! Új műfaj született a hálószobák kategóriájában.  Eddig is használtuk néha a feminin – masculin kifejezéseket egy-egy  enteriőrre, de csak ma esett le, hogy ez önálló stílus lett. Végülis jobb későn, mint soha… Masculin hálószobák  –  nézzük, mit tudnak (nem a pasik, a szobák…) alapvetően sötét markáns földszínek + kék sima letisztult… Tovább »

Ágyneműhuzat – hát nem mindegy?

“Nem teljesen mindegy? Úgysem látom mert alszom, akkor meg csukva van a szemem”. Annyira meglepődtem ezen a kijelentésen, hogy hirtelen nem is tudtam rá mást válaszolni, csak annyit hogy nem. Mivel azóta is izgat a dolog és azt gondolom, hogy azon kívül, akitől ezt hallottam, még sokan gondolják így – mármint, hogy mindegy, hogy milyen… Tovább »

Hálószobák harmóniája

A pihentető alvást szervezetünk legfontosabb méregtelenítője. A hálószoba megfelelő kialakításával  nagymértékben segíthetjük ezt. Nézzünk néhány szempontot: A hálót a ház legnyugodtabb részén alakítsuk ki, lehetőleg messze az utcafronttól. Az (francia)ágy legyen mindkét oldalról megközelíthető. A párkapcsolatban mindkét fél egyenlő, de ha egyikük a falhoz passzírozza a másikat, ő egy idő után korlátozva érzi magát. Az… Tovább »

Hófehér, tejfehér, elefántcsont és társai

Mi jut eszembe a fehérről? Tél, hó, hideg, ártatlanság, tisztaság, csend, nyugalom, unalom. Az ember azt gondolná, hogy egy színek nélküli (!) enteriőr tök unalmas, pedig nem feltétlenül. Meglepően elegáns, nagyvonalú, extravagáns vagy épp habcsókosan “cuki” tud lenni. Ugyanakkor elég nagy kihívás csak egyetlen színnel tervezni, ilyenkor nagyobb szerepet kapnak a  formák, felületek, struktúrák.  És… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!