designdrOops!

Egy újabb titkos hely

Hétvégén egy új üzlet megnyitóján jártam a Max Cityben. Szinte hihetetlen, hogy a Bretz – német cég létére ilyen extravagáns termékeket gyárt. Engem elvarázsoltak, nézzétek meg Ti is őket. Jut eszembe … május 6 és 8 között Design+ az áruházban, ne hagyjátok ki! Én biztos ott leszek – tudjátok, a titkos források…  🙂... Tovább »

A lakberendezők titkos beszerzési forrásai

Néhány hete a lakberendezési titkokat-trükköket körül járva érdekes kérdéseket kaptam. Többek között azt, hogy a lakberendezőknek milyen titkos beszerzési forrásaik vannak? Ez a kérdés jutott eszembe, amikor a héten kint jártam a HUNGEXPO területén megrendezett Construma szakkiállításon, ahol nem csak az építőanyagok és épületgépészeti technikákon volt a hangsúly, hanem OTTHON Design és a KONYHA Show is… Tovább »

A “bót” neve: Szimpla Design Shop

avagy egy bloggernek is van kedvenc bloggere   A megnyitás beharangozása óta tervezem, hogy egyszer meglátogatom, de úgy tűnik, hogy csak az utolsó előtti pillanatban sikerült. Az Ágy-Asztal-TV  blog szerzője Kópis Benedek pár éve gondolt egy nagyot és a virtuális világból kilépve az évek folyamán felhalmozott rengeteg ötletet fizikai formába öntötte és megnyitotta a “BÓT”-ot…. Tovább »

Mesebeli szőnyegek – magyar designerek

Gulyás Judit textil-tervezőt még a KREA-ból ismerem. Nagyon produktív és élvezetes minta-tervezés órákat tartott nekünk, amihez nem csak a tárgy témája, hanem vidám személyisége is hozzájárult. Mindenben meglátta és meglátja a szépséget – a  legapróbb dolgokban is- és szakmai tudása mellett ezt a szemléletet is igyekezett átadni nekünk. A mai napig élvezettel figyelem egyéni látásmódú… Tovább »

Itáliai vakáció

Imádom Olaszországot. Biztosan nem vagyok ezzel egyedül. Szeretem az olasz  tájakat, városokat, hangulatot, mentalitást, designt  és nem utolsó sorban az ételeiket. Azt ahogyan együtt élnek saját múltjukkal, történelmükkel, ahogy a régit és a legújabbat a legtermészetesebb módon ötvözik és használják. Ez az umbriai nyaraló szép példája az előbb felsoroltaknak. Még több érdekesség a designdrOops! facebook… Tovább »

Mi van a párizsi háztetők felett?

Ott is van még egy lakás!  😀 Mindig volt bennem egy olyan érzés, hogy a franciák valahogy nincsenek oda a legújabb trendekért. Sokkal jobban szeretik, ha ők diktálhatják őket!  A divatban mindenképp! Az enteriőrökben meg inkább a saját világukat tükrözik.  Ragaszkodnak a patinás dolgokhoz vagy csak lusták lecserélni a régit  –  ezzel is csodálatos francia… Tovább »

Origami

Fekete- fehér- igen-nem… na, most ezekből lehet válogatni. Egy extravagáns otthon képei következnek, amelyet az origami ihletett. Képzeljétek magatokat bele… menni fog? Többet nem is tennék hozzá, csak még annyit, hogy: inspirálódjunk! képek innen... Tovább »

Kérjük döntse a fejét jobbra! (vagy ne)

Adott egy pici helyiség, amiből egy vagány kis kávézót kellene kialakítani. Nagy minták, porfogó dekorelemek, méretes bútordarabok a helyszűke miatt szóba sem jöhetnek. De mégis kellene valami csavar a tervezési koncepcióba…  hmmm… csavar… MEGVAN!  Döntsük az egész teret az oldalára és kész!  🙂 Madison Avenue, New York képek   D’espresso Cafe Interior by Nema Workshop... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!