designdrOops!

Kicsi a lakásod? Toldd meg pár ötlettel!

Egy apró lakás berendezése gyakran átlagon felüli tervezői képességet, átgondolást, ügyességet és kreativitást igényel.  Az is működhet, ha végigbogarászod a kis lakások berendezési trükkjeit és amennyiben szükséges kissé átalakítva, alkalmazol néhány ötletet a saját lakásodban is. Ha nincs időd és energiád a tervezgetéshez, de mégis  azt szeretnéd, hogy ilyen jól kitalált és átgondolt legyen a végeredmény, tanácsadásra vagy tervezésre felkérhetsz lakberendezőt is. Mondjuk engem. 🙂

kis lakások berendezése6

Előszoba, konyha, nappali és háló funkció  néhány négyzetméteren. A fürdő, a lakás egyetlen különálló helyisége a konyha mögötti, háló melletti területen található.

Végignézve ezt a fiatalos, 2 személy részére kialakított lakást, számtalan ötletet találhatsz…

A konyha-nappali-étkező szükségszerűen egy légtérbe került, egyszerűen nincs rá hely, hogy falakkal vagy térelválasztókkal szabdaljuk fel az amúgy is kicsi teret. A különböző funkciók területét – még ha picik is, azért biztosítani kell. Általában szerencsés, ha néhány eszköz mobil , ami könnyen mozgatható vagy kicsire összecsukható. Ez például lehet az étkezőasztal. Ha főzünk a pult szűkös méretét növelhetjük vele, étkezésnél esetleg még bővíthető is és ha nincs rá szükség, összecsukva félreállítható.

kis lakások berendezése1

Az asztal két lábára görgőt szereltek, így egyetlen személy is könnyedén mozgathatja és mégis stabil.

kis lakások berendezése4

A konyhaszekrény végletekig letisztult felülete nem hivalkodó és az alapfunkciókon (mosogató és főzőlap) túl a lehetséges legnagyobb tárolóhelyet biztosítja.

kis lakások berendezése7

Az hálóhelyiség  jelen esetben egy dobogóra állított ágy, alatta természetesen szintén rengeteg tárolóhellyel. Az intimitását a függöny adja.

kis lakások berendezése3

Az ágy ugyan magasan van, de az épített kanapéról könnyedén fel lehet lépni rá.

 

kis lakások berendezése5

Textil, fa és tégla harmonikus együttese

 

A nem megszokott tárolóhelyek megtervezése mellett ilyen kis lakóhelyiségben nagyon fontos az egységes, visszafogott stílusban és színekben tartott lakótér. Ha nevet akarunk adni neki, ezt a  stílust  japán beütésű  skandinávnak mondanám.

Hogy az összhatás mégse legyen unalmas  a felületekkel és anyagokkal való játék teszi még barátságosabbá ezt a kis lakást.

kis lakások berendezése2

A szekrény tükörfelülete optikailag növeli a teret… mintha lenne odaát még egy szoba…


kis lakások berendezése8

Ha a  kanapéhoz tolod az asztal, még több vendéget ültethetsz köré

Ha tetszenek az ötletek, ajánld barátaidnak is.

Nézd meg Róma legkisebb lakását is.

Vagy azt a kislakást, ami minden szabályt megszegett

képek

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!