designdrOops!

Időkapszulát találtak Párizsban

Minden régiségvadász álma az a francia apartman, ami majd’ 70 évig háborítatlanul őrizte hajdani lakója életének történetét és értékeit.

A színésznő, Madame de Florian 1942-ben, a II. világháború idején menekült el párizsi lakásából, hátrahagyva mindenét. Abban a pillanatban ott megállt az idő. A hölgy soha nem tért vissza, 2010-ben 91 évesen dél-Franciaországban hunyt el. A halála utáni örökösödési eljárás során fedezték fel, hogy a vöröslámpás negyedhez közeli lakása, mint egy időkapszula maradt fenn. Amikor csaknem 70 év után először lépett be egy szakértő a Pigalle közelében található pókhálós apartmanba, azt mondta olyan volt, mintha Csipkerózsika kastélyában botladozna, még a szívverése is kihagyott.

A színésznő otthona tele volt személyes tárgyakkal és szokatlan régiségekkel: egy gyönyörű fésülködőasztal személyes holmikkal, egy kitömött strucc vagy egy eredeti Disney Mickey Mouse figura. De voltak ennél sokkal értékesebb tárgyak is. Kiderült, hogy az egyik festményhez személyes kötődése is volt a családnak, a hölgy nagymamája ihlette a festőt, Giovanni Boldini-t.

A kép azóta már új gazdára lelt, egy árverésen 300 000 euró volt a kikiáltási ára, de végül több mint 2 millió euró-ért adták el.

parizsi idokapszula 1

pariszi idokapszula 4

boldini_marthe_de_florian

pariszi idokapszula 2

Még több érdekesség a designdrOops! facebook oldalán! Nem maradj le, csatlakozz!

Forrás  itt   itt   itt

 

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!