designdrOops!

Menni Portugal…

A designdrOops! facebook oldalán már mutattam ezt a házikót, most bekukkantunk.

Portugáliában ( Braga) eredetileg a  XIX. században a Brazíliából visszatérő migránsok számára épített épületek egyik tagja felújításra került. A ház külseje teljesen megfogott, kíváncsi voltam milyen belül.

Sajnos csalódtam!

A hagyományos elemeket megőrző, mégis stílusos és a mai igényeket kielégítő külső felújítási koncepció az épület belsejében sajnos nem folytatódott. Hiába “modern” a belső kialakítás – sem stílusban, sem színvilágban – köszönő viszonyban sincs  a ház külső jegyeivel esetleg a ház múltjával, történetével, környezetével.

Pedig akkor állna össze a kép, ha a külső és belső jegyek egymást erősítik, nem pedig kioltják. És bár szép tárgyakat raktak a térbe, nyugodtan mondhatom,  a berendezési elemek egymással sincsenek összhangban.

Igazából ez a berendezés akárhol lehetne. Ha egy kiadó ház ilyen állapotban fogadná a lakóját, biztosan hamar elkelne, de ez a felújított, sokat megélt ház jobban átgondolt tervezési koncepciót érdemelne.

Bár vannak figyelemreméltó megoldások, sajnos a belső nem sikerült.

Kár érte!

Szerinted?

türkiz házThree-Cusps-Chalet-by-Tiago-do-Vale-Architects_dezeen_41

Three-Cusps-Chalet-by-Tiago-do-Vale-Architects_dezeen_61Three-Cusps-Chalet-by-Tiago-do-Vale-Architects_dezeen_141 Three-Cusps-Chalet-by-Tiago-do-Vale-Architects_dezeen_91 Three-Cusps-Chalet-by-Tiago-do-Vale-Architects_dezeen_111 Three-Cusps-Chalet-by-Tiago-do-Vale-Architects_dezeen_121 Three-Cusps-Chalet-by-Tiago-do-Vale-Architects_dezeen_131Three-Cusps-Chalet-by-Tiago-do-Vale-Architects_dezeen_ss_241 Three-Cusps-Chalet-by-Tiago-do-Vale-Architects_dezeen_ss_181 Three-Cusps-Chalet-by-Tiago-do-Vale-Architects_dezeen_ss_191

Three-Cusps-Chalet-by-Tiago-do-Vale-Architects_dezeen_ss_121 Three-Cusps-Chalet-by-Tiago-do-Vale-Architects_dezeen_201 Three-Cusps-Chalet-by-Tiago-do-Vale-Architects_dezeen_231 Three-Cusps-Chalet-by-Tiago-do-Vale-Architects_dezeen_ss_91 Three-Cusps-Chalet-by-Tiago-do-Vale-Architects_dezeen_ss_101Three-Cusps-Chalet-by-Tiago-do-Vale-Architects_dezeen_ss_81

 

képek innen

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!