designdrOops!

Liliomkert

Így hívják azt a  termelői piacot, ami a Káli-medence szélén, Káptalantótiban, a Zánka felé vezető út mellett található.  Ugye, milyen szép neve van?
Még tavaly olvastam vagy hallottam róla valahol és el is akartam menni, de csak ezen a nyáron jutottam el. Vasárnaponként (vasárnap = vásár-nap 🙂 a helyi és környékbeli termelők zöldség-gyümölcsein kívül házi sajtok, tej, szörpök, lekvárok, mézek, kézművesek, ékszerkészítők, régiségkereskedők, kovács, fafaragó és a nagymamák házi süteményei, előző este vagy talán aznap kora reggel készített különféle rétesei várják a látogatókat. A konyakos-szilvás rétes nagyon finom volt 🙂 – ezelőtt még csak nem is hallottam ilyenről!
Még szarvasgomba-árust is találtam, aki nemcsak szarvasgombát, hanem ezzel ízesített fűszerolajat és kolbászt is kínált, sőt még szarvasgombás recepteket és tárolási javaslatokat is megosztott az érdeklődőkkel. Elmesélte, hogy ők kutyával keresik a szarvasgombát, a disznó is megtalálja, de tőle nehezebb elvenni, mert egyből megeszi. 🙂
A gyerekeknek kikészített kis fajátékok és a kis színpadon Gryllus Vilmos műsora igazán vásárivá tette a hangulatot.
Ha valaki a környéken jár valamelyik vasárnap,  ki ne hagyja!
Ugye, Kriszta?  🙂
Ez az barackforma-süti hihetetlenül finom!
 házi szörpök
illatos szappanok
 zsákmány  🙂
 Kitalálod miből készült?
a szarvasgomba
Ezeket a fotókat a “kreások” biztosan ismerik már…
A régiségkereskedőknél kincseket is találhatsz  🙂
Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!