designdrOops!

A boldogság 9 szobája avagy életünk szimbolikus helyiségei

Az életünk olyan, mint egy kilencszobás ház -valamennyi területnek megfelel egy szoba- amelyben csak akkor uralkodik boldogság, ha úgy érezzük, valamennyi helyiségben rend van. Akkor lehetünk elégedettek, ha elvégezzük ezt az érzelmi házimunkát.

A pince

Ez a helyiség jelképezi a múltunkat, az emlékeinket, mindazokat a fontos gyerekkori eseményeket, amelyek hozzájárultak személyiségünk formálódásához.
Csak ha tudjuk, honnan erednek a rossz érzéseink, akkor szabadulhatunk meg a befolyásuktól.
A nappali
Ez a szoba jelenti a társasági életünket, társadalmi kapcsolatainkat, barátainkat, szomszédainkat, de mindazokat az érzések is idesorolhatók, amelyek akkor ébrednek bennünk, ha összehasonlítjuk magunkat kortársainkkal. Az életnek ez a területe főleg a fiataloknak fontos.

Családi szoba

Itt foglalkozunk szüleinkkel, nagyszüleinkkel, felnőtt testvéreinkkel, hozzánk közelálló, kedves családtagokkal. Néha veszekszünk velük, de tudjuk, hogy szeretjük egymást, tőlük őszinte visszajelzést kapunk.

Konyha

A táplálék jelképe, a szó valódi és átvitt értelmében is.Nem csak az evés élményét osztjuk meg itt, hanem a legfontosabb dolgokat is itt beszéljük meg, ugyanakkor itt osztjuk el a házimunkát is. Ez feszültségforrás is.

Dolgozószoba

Ez a munka, karrier, ambíciók, pénzügyi biztonság helye. Itt foglalkozunk azzal, hogy szeretjük-e a munkánkat vagy találunk-e állást. A problémát az okozza, hogy merünk-e dönteni, változtatni.

Hálószoba

Ez az intim témák helye: szex, szerelem, vágy, párkapcsolat. Ha itt nem érezzük jól magunkat, annak oka a vágyaink és a realitás közötti szakadék. A másik gyakori probléma, hogy a nők annyira fáradtak estére, hogy a szex a listájuk legvégére kerül.

Gyerekszoba

Ide tartoznak a szülői szerepünket érintő kérdések.Hiába tudjuk, hogy szeretjük a gyerekeinket és ők is minket, gyakran érezzük úgy, bármit teszünk az jó nem lehet. El kell fogadnunk, hogy a a konfliktusok részei a gyerek felnőtté válási és önállósodási folyamatának.

Fürdőszoba

Itt szembesülünk testünket (súlyunkat 🙂 egészségünket, öregedésünket, hiúságunkat érintő témákkal. Ez a helyiség a a legtöbb nő képzeletbeli házában jóval nagyobb a többinél, hiszen sokan elégedetlenek a külsejükkel, ami tönkre teheti az egész életüket. Ugyanakkor egy bizonyos mértékű hiúság előnyös, mert törődünk magunkkal, igyekszünk megőrizni egészségünket.

 

 

 

 Padlás

A ránk nehezedő családi elvárások, hagyományok, amelyekkel felnőttünk. Összefoglalva: érzelmi örökségünk. Itt őrizzük “boldogság DNS-ünket”. Tudnunk kell, mi döntjük el, melyik családi tradíciót vállaljuk és melyiket nem.

A jól végzett munka jutalmaként aztán több időt tölthetünk a titkos tizedik szobában, saját személyes terünkben és elgondolkodhatunk az életről és a világban betöltött szerepünkről.

Nők Lapja Psziché / Lucy Danziger és dr. Catherine Birndorf: Nine Rooms of Happiness könyve alapján

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!